Atsih

Unustasin eile õhtuse allergiatableti võtta, sest enesetunne oli hea. Nüüd maksan selle muretuse eest taskurättides. Kõrrelised õitsevad sel aastal varem ja seda on tunda. 

***

Käisime lastega poodides. Üks poegadest kurtis, et meesteriideid ei müüda. Tõepoolest, võrreldes naisteriietega on meestel väga vähe valikuid. Ja kui lõige (näiteks lühikeste dressiriidest suvepükste puhul) on mõeldud tugevat ülekaalulisele rangjalgsele mehele, siis pole pilbassaledal sirgel noormehel sellega midagi teha. Emaühik dressiriiet õmmelda ei oska, õigemini ei oska seda peatselt saja-aastaseks saav "Singer". Iseenesest võiks õmmelda mõned paarid linaseid pükse, kui kusagilt lõike... ja sobiva kanga leiaks. 

Veel võimatum on leida vaba aja jalatseid, mis ei oleks päris botased, sobiksid laste eelistuste, vanemate rahakoti ja praktilise meelega. Üks poeg meeliskles kõigis poodides lumivalgete jalanõude juures, aga tõepoolest... No ja jalatsid peaksid jalga ka minema, meil on ainult üks laps nii peene kondiga, et kitsa liistuga jalanõud sobiksid - aga kõik need kenamad jalatsid on nii kitsad, et kole kohe. Lõpuks soostusid mõlemad hanepojad hädaolukorra-jalatsitega leppima.

***

Reedeõhtune kohvik läks hästi, tänan küsimast. Lisaks oma perele oli veel paar abilist ja peaaegu kõik huvilised said midagi süüa ka. Ainult sõna otseses mõttes üheteistkümnendal tunnil tulijad jäid ilma, noh, kirik pidanuks kell 23 kinni minema, aga mingi seltskond saabus 22.55... Ära tulles nägime ja kuulsime, et üle tee korporatsioonis käis miski pralle, loodetavasti olid ümberkaudsete majade elanikud hoiatatud. 

Kohvikutegemise vahel köögis juttu ajades rääkis Keskmine ühest eriliselt täiskasvanulikust ja kenast plaanist, teemaks tema oskuste kasutamine koguduse laagris. Olin imetlusest tumm, Keskmine küsis seepeale jahmunult: "Emme, miks sa mind niimoodi vaatad?" No tuleb ikka vaadata küll, kui väikesest poisist hakkab ilmselgelt lugupidamisevääriline mees sirguma. 

***

Veel nägin reedel bussipeatuses küpseid metsmaasikaid. Luure korjeks sobivamates kohtades andis tulemuseks kaks maasikat ja teadmise, et mujalt pole veel nädal aega mõtet neid otsida. 

***

Käisime kolmekesi valimas. Vanim lubas hääletada ühe üksikkandidaadi poolt... ega me ei küsinud, mis ta tegelikult otsustas. Mina valisin seekord sobivast erakonnast üht daami. Valituks osutusid sellest erakonnast siiski kaks meest... no vahet pole, tervemõistuslikku maailmavaadet esindavad nad kõik. 

***

Hõikasin FB grupis "Tarbeklaasi müük", et mul midagi on. Täna peaks esimene huviline saabuma, Mees näitab ette, mis meil on. Ei jaksa pilte teha ja pealegi, ei tunne asja. Küllap on aus inimene. Ega midagi haruldast niiehknii ei ole, mis palju maksaks. 

Linnamajas hakkab Vanaisa tuba nimelt värvitud saama ja oleks tarvis järgmisesse ruumi edasi liikuda, aga nõusid ja klaasi on nii palju...

***

Veel ostsime Prismast portsu kollaseid pinksipalle. Kohalikud asjatundjad leidsid, et need ei kõlba, ei põrka piisavalt - ja tõepoolest, isegi pallikeste pind on erinev. Õnneks ei maksnud need pallid suurt midagi. Jätkame korralike pallide otsingut, ühes spordipoes igatahes müüdi ainult koos reketitega, aga neid meil hetkel on, palle läheb kuidagi palju...

Comments

Popular posts from this blog

Muid mõtteid

Kuna on ju teisipäev

Maasikad!