Kuna täna ei ole teisipäev

Nojah, nii see asi on. Siinblogis kirjutan siis, kui ise tahan. Praegu on selline aeg elus. 

***

Mul on see armas Tuuletütar Amsterdamis, kes on kõige lähedasem asi väikesele õele... Aga kuna tema elab ja töötab ülemaailmse ajakava järgi, siis tundub, et meie ajavahe on mitte tund, vaid mingi täiesti teistsugune asi. Ükspäev saatis mulle keset päeva hommikutervituse või mõnikord jutustab midagi siis, kui mina (no me elame koolipäevade rütmis ju) ammu voodis olen... 

Aga palun väga, fototõestus. Vasakul Tuuletütar (siis 7), mina (siis 14), Vanaema, Vanaisa, minu vanaema Mahti, kelle taga Vanaema sõbranna Taimi. Sündmuseks oli minu vanaisa papa Juhani matus, Tuuletütre vanaisa Osvald oli papa Juhani vanem vend. Oli selline aeg, mil seitsmeaastaseid lapsi tavapäraselt sugulaste matustele kaasa võeti. Ja oli nii, et nagu juba siis, kui Tuuletütar esimest korda minu hoole alla anti (tema oli tol hetkel napilt kolmene, mina napilt kümme, assisteerisin kõigis vajalikes valdkondades ja tulin toime), kulges ta selle sündmuse puhul täiesti loomulikult minu seltsis, ehkki me tegelikult puutusime lastena harva kokku. Kuidagi juhtus nii... ja ka minu lastele on ta kõige tädim tädi kõigi mu arvukate onutütarde hulgast (nood on üldiselt teisest suunast ja enamikuga pole meil üldse mingit kokkupuudet). 

Nüüd tahab Tuuletütar tantsupeo ajal kokku saada, aga minul pole olnud jaksu (ega samas ajavööndis viibimise hetke) mingit ajakava paika panna... ehk nädalavahetuse jooksul. Küllap me ikka näeme.

***

Mittejaksamise põhjus on üsna lihtne, laste kooliaasta lõpp kisub ärevaks, Mehel oli kolm päeva migreen ja tööasjad on huvitavad. Suhtlen üsna intensiivselt ka inglise keeles ja tunne on, et nõustan peamiselt inimesi, kes on minust kordades targemad... aga näedsa, mõne eluaspekti peale pole nagu mõelnudki. Mingil hetkel oli tunne, et olen palgaline vanaema, kes ütleb et aga lapsukene, seda asja tee vaat nii... ainult et õunakoogi küpsetamise ja pakkumise luba ei ole, ehkki iseenesest on sealmajas köök olemas küll. Eks näeb, mis selle asjaga edasi saab. 

***

Täna õhtul on Kirikute Öö, tulge meie ilusat kirikut vaatama, saiakest ja puuvilja saab ka. Või kui olete kaugel, siis minge oma kodulinna kirikutesse, kindlasti on huvitav. Ja kui ma olen kohvikutamisega valmis... siis ma täna öösel magan ja homme loodetavasti puhkan (loe: teen kõike vajalikku rahulikus tempos) ja saan igasuguseid ajakavasid ja plaane paika sättida. 

***

Magamisega on hetkel nii ja naa. Nagu mu armas perearst kinnitas, on Olukordade puhul uneprobleemid lubatud. Olukordi ikka on, jah... Mõnikord juhtubki see, mida kõige rohkem kardetakse, aga mille võimalikkusesse uskuda ei suudeta, sest kardetav sündmus käib igasuguse terve mõistuse vastu. Palvetame meeleparandusele tulemise eest.

Ei, täpsemalt ei saa... lähemad sõbrad teavad ja palvetavad, need sõbramad blogilugejad, keda olen oma silmaga näinud ja käega katsunud, võivad muude kanalite kaudu täpsustavaid küsimusi küsida küll. 

Endiselt kiidan Basilea Schlinki raamatukest, selle lugemine ja selle abil palvetamine on minu südamesse armastust ainult juurde andnud. 

***

Lähipäeviks lubatakse mõnevõrra jahedamat ilma kui siin vahepeal. Suurepärane, ehk aeglustubki liigkiire küpsemine. Läätspuuhekk õitses kaks päeva ja nüüd teeb juba seemneid. Maasikapuhmad on marju täis, aga need on tillukesed, sest kuiv. Rabarberivarred on napilt jämedamad kui mu sõrmed, kirsid teevad juba marju... vara ja viletsalt. Tänu paarile korralikumale vihmale nägin eile esimesi porganditõusmeid, kõigest umbes kuu aega läks neil seemnetel... Kuigi, nojaa, kusagil olevat kukeseeni nähtud, meil oli siin eile hommikul paras uputus, äkki võiks neil päevil metsa vaadata...? Ma muidu käin esimest korda seeneluures jaanipäeva paiku. 

Uno-nimeline saun sai eile peale jupi katust. See tuleb kahekihiline ja ülejäänud katusetöö pidavat raskem tulema, ütleb Mees. No kui nad seal järjepidevalt nikerdavad, siis saab ehk ikka valmis ka. 

Katusetööde ja muude õutegevuste võimatuks tegijad kihulased on järsku üsnagi kaotsi läinud, mis õnn ja rõõm. Sääskedega on ikka natuke lihtsam. Meie pääsukesed tunduvad rahulolevad ja paksud...

Kurgedel on sel aastal vist kolm poega. 

***

Ma pole siiani võtnud ette valimistega tegelemist. Paar päeva vist veel saab. Tuleks kuskile kohale minna, e-riigi asjal on ka mingi mõistlik piir. Lootsin valida üht naist muidu minu jaoks valimiskõlbmatust erakonnast lootuses, et ta siis läheb äkki Eestist ära, kui piisavalt palju hääli saab, aga ta vist ei kandideerigi. Tuleb ikka jääda tavapärase erakonna juurde. 

***

Pesunöör ja mõni muu kasulik tegevus, palun, enne kui tuleb sättida ja minna lõunase bussi peale. Õhtu tuleb pikk ja tegus. 




Comments

  1. Mul oli nende valimistega üsna sama mõte, et hea meelega saadaks ühe sobimatu tüübi siit jalust ära. Euroopa kontakstis omaette ei saa nii palju tüli teha kui siin kohapeal... Aga ei toiminud minugi plaan ning proovin sata hoopis inimese, kelle teadmised ja kogemused seal kõigile kasuks tuleks.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Muid mõtteid

Kuna on ju teisipäev

Maasikad!