Eluolust

 Hm, polegi vahepealseid sündmusi kirja pannud. Iseasi, kas neid eriti olnud on...

***
Uno-nimelise sauna ehitus edeneb nii, et keris on toas ja järgmine suur samm saab olema selle täpne paikasaamine. Hetkel on küll majas kolm ehitamisvõimelist meesterahvast, aga nad vist tegelevad muude asjadega... või mida iganes. Mina hakkan taas osalema siis, kui on vaja kardinaid ja vaipa eesruumi põrandale. Khm. 

***

Korjasin tikreid. 14,5 kilo pluss natuke, mis juba varem korjatud, tähendab, kokku kandsid põõsad sel aastal umbes 16 kilo. Rekord on 40 kilo. Hooldamist pole need põõsad enne käesolevat suve näinud, nimelt meeldib Keskmisele väga töötada nii trimmeri kui vikatiga (kui trimmer enam heinast läbi ei võta). Niisiis, võib öelda, et tikripõõsaste ümber oli enne minu korjamispäeva hoolega heina tehtud. Käsivarred juba paranevad ja 17 purki mahla ja mehu ootavad keldrisseviimist. 

***

Linnamajas pandi esimesse tuppa laminaatparkett. Kolm meest ja pool päeva tööd ja valmis. Ma ei ole eriline parketifänn, aga kulunud linaluuplaat meeldib mulle veel vähem ja see klõpsparkett on tõesti mõistlik. Garantii olevat 25 aastat, seda ilmselt tootjamaa koristamis- ja esemehoidmiskommete puhul. Sakslased, noh.

***

Käisin Lossi juures laadal. Oli väga hea laat, võib edaspidigi minna. Taustaks laulis mõnekümne meetri kaugusel puuris tanupart: "Prääks-prääks-prääks-prääks-prääks..."

***
Käisime külas. Samal päeval käisid meil külalised. Järgmisel päeval käisime taas meie külas. "Te olete järsku nii populaarsed," märkis keegi lastest. Nojah, suvi, inimesed jaksavad suhelda. Oli kena, aitäh. 

***

Metsvaarikatega on sel aastal hapusti, mustikatega ilmselt ka. Ma oma mustikakilo saan ikka kätte, mis sügavkülma läheb, me moosist väga ei hooli... aga vaarikamoos sobib küll ja seda kardetavasti ostame tuleval talvel poest. Ma lähen küll kindlasti ühe korra veel vaatama. 

Seentega pole oluliselt tegelenud, aga kangesti tahaks...

*** 

Vanim on kindlasti sügisel tudeng. Ei tule küll peda, tipp ega tüü, aga "tere, mina siin" juhtub ikka. Praegu on ta kirjas ühes kõrgkoolis, aga teise kohta veel ei tea... Loodame, et kui mingi otsustamise-hetk veel tuleb, siis tuleb õige otsus.

***

Noorim peab praegu järgi (nelja kuu jagu) oma sünnipäeva. Rahvast on vähe ja nad saavad vist ise hakkama. Kõik on toredad poisid. 

***

Keskmisel on ka sõber külas. Nii et meil on nagu ikka, suured poisid ja väikesed poisid. Sobib hästi. Mida rohkem lapsi, seda toredam!


Comments

  1. Võiksin teile vaarikaid saata, aga maa on pikk... Meil vihmase suvega kasvavad lausa mürinal.

    ReplyDelete
  2. Mul vaarikate kohta sama kommentaar. Need vohavad sel aastal nii hullunult, et kui Inetnett laseks asju saata siis läkitaks küll :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Muid mõtteid

Kuna on ju teisipäev

Maasikad!