Vähem kui kaks nädalat kooli alguseni

Leebed augustipäevad võiksid kesta umbes nagu igavesti. Õunad, mirabellid, valmivad viinamarjad, (kevadega võrreldes) üsna vähe sääski, seened... Kahjuks ei ole selline asi võimalik ja paratamatult tuleb sügis. 

Sügise asjus vaatasime ühe lapsega üle tema pidulikud särgid. Pikkusesse ta nagu enam ei kasva... aga õlgade ja eiteakuskohast (suvel teeb ta trenni õige vähe) veel suuremaks läinud lihaste tõttu saab aktus olema viimane selles suuruses särgiga päev, järgmiste pidulike hetkede jaoks on vaja osta midagi laiemat. 

Teise lapsega ootame pikisilmi loenguplaani, et välja mõelda, milline see sügisene elukorraldus olema hakkab.

Kolmas laps vajab jalatseid. Fui, see saab keeruline olema. 

Täna me veel tööl ei ole. 

***
Linnamajas edeneb, ehkki mitte nii kiiresti, nagu tahaks. Eile värvis Mees esimese kihina ära köögi tahmunud lae... kohe palju ilusam sai, ehkki on loomulikult lõpmata laiguline. Vast tuleb sel nädalal ka torumees, katkise radiaatori asjus. 

***
Sõbrad käisid meie juures seenel ja ajasid mulle oma jutuga ka kange metsaminekuisu peale. Läksin kohe samal päeval ise ka... leidsin viis autot ja korvitäie seeni, tuli välja, et mõne koha peal polnud mitu päeva keegi käinud. Puravikke ja kitsemampleid ma muide ei korja, neid meil keegi ei taha. 

***
Taasiseseisvumispäeva me taas eriti ei tähistanud. Ei oska nagu selle peale nii väga mõelda... Tähendab, sündmus ise oli väga oluline ja väärt meelespidamist, aga kuidas meeles pidada, pole me siiani välja mõelnud. 

***
Sel suvel oleme kindlasti liiga vähe õues söönud. Ja kindlasti liiga vähe Läänemeres ujunud. Ei tea, kas sellega enam saabki midagi ette võtta, jahedaks hakkab minema. 

On muidugi lootust, et saab veel palju valmivaid vilju ja ilma halladeta öid. Suve on veel näputäis alles. 

Comments

Popular posts from this blog

Muid mõtteid

Kuna on ju teisipäev

Maasikad!