Sügisene kana
Võta üks praadimiseks ettevalmistatud kana, natuke soola ja teelusikatäis uhmerdatud või purustatud (mitte jahvatatud!) kadakamarju. Hõõru kana soola ja kadakamarjadega. Jäta natukeseks ajaks kassikindlasse kohta ootama.
Topi kana sisemusse üks keskmine kooritud sibul ja pool sidrunit. Paiguta kana ahjuvormi, kata fooliumiga, lükka ahju nii umbes 150 kraadi juurde.
Puhasta ja lõika kangideks kaks suuremat porgandit. Lisa need kana juurde fooliumi alla, kuna kõik tundub kole kuiv, kalla pool tassi vett ka.
Haki pool sellerivart (või rohkem, kui su majapidamises ei ole kirglikke selleripõlgureid), lõika viiludeks viis keskmist õuna, puhasta ja tükelda kolm väikest sibulat. Sega need kõik omavahel, lisa peotäis kuivatatud jõhvikaid. Kui kana on juba tunnikese ahjus olnud, pista see segu kana juurde, sega porganditega, mis pole ikka veel pehmed, ja keera kuumust juurde, nii kahesaja kraadi kanti.
Eemalda foolium.
Valmista ports kartuliputru.
Kui kanast voolab kahvliga suskamise peale välja läbipaistvat vedelikku, on ta küps, loodetavasti on selleks ajaks ka porgandid pehmed - õunasegu küpseb nii või teisiti kiiresti.
Jätkub kuuele.
Comments
Post a Comment