Laupäeval

Vanaema (minu ema, suri paar päeva pärast Ukraina sõja algust) oleks täna saanud 86-aastaseks. Oijah. 

***

Klaasesemetest vabanemine on natuke edenenud. Kapi tagaotsast leidis tänane huviline - nii tänane kui eilne ostja olid ääretult meeldivad inimesed - vaasi, mille määrasime tema asjatundjate ja guugli abiga Lorupi harulduseks. No aga kuna ma tund varem ei teadnud, et see olemaski on, läks üsna rahuliku hinnaga ära. 

Tänane mitte-ostja oli oma käitumiselt sama omapärane kui välimuselt. Ütles ausalt, et on edasimüüja, ja pakkus siia ja sinna paarieuroseid hindu. Kuna ma ei ilmutanud entusiasmi, teatas lõpuks pahuralt, et tema ei osta minult midagi! Nojah... selle kohta öeldakse vist: "Okei siis."

***

Oleme Tuuletütrega palju kallistanud. Olen väga tänulik, et ta on olemas ja neil päevil koos Keskmisega tantsuplatsil. 

***

Kummaline on olnud näha kellegi muutumist... see ei ole inimlikult seletatav. Nagu oleks kogu headus, empaatiavõime, süütus, siirus ja rõõm tükkhaaval maha lihvitud ja kummalisem veel, üsna lühikese ajaga on selle inimese küljest kadunud värv. Juuksed - plassid (täiesti kindlalt loomulik värv, kevadel olid veel tumesäravad), silmad - plassid, nägu isegi pärast pikemat füüsilist pingutust - plass (õhetavad põsed ei loe, olemuslikult on needki plassid). Isegi muidu erksatoonilised riided on tal seljas plassid (ei ole langenud kuriteo ohvriks, raskelt haige ka ei ole). Võimalik, et vana Voldy nägi pärast esimese varikätki tegemist niimoodi välja... Ja pärast üht uskumatus toonis sõnumivahetust hoopis kellegi teisega sain äratundmise, et ligi on lastud Suur Kuri. Palvetage, kes oskab ja tahab, palun. Väga on abi vaja. 

***

Hakkasin ennast läbi närima "Düüni" sarjast. Tundub, et kolmas katse läheb õnneks, küllap ma varem ei olnud piisavalt küps, et kogu seda poliitikavärki taluda. Filme tahan ka näha, kui raamatud läbi saan. 

***

Palveka asjus kohtusin Tõelise Koeraga. Millegipärast arvasin alati, et berni alpi karjakoerad on paar numbrit väiksemad. Küll oli kena peni. Keskmine tahab koera, sellele daamile planeeritakse pesakonda... aga ma arvan, et kui, siis peaks alustama mingi natuke pisema ja lihtsama tõuga. Või nojah, tegelikult meile ei tule koer enne, kui omanik ise temaga toimetada ja tema elu finantseerida suudab. Ma võin mõnikord koera veekaussi täita, aga dresseerigu ja jooksutagu peremees ise!

***

Ühe lapsega oli nagu keeruline hetk, tõlgendused ja arusaamised ja kolmandad inimesed... Siis tundus, et on juba ilusti... ja siis me päev otsa ei näinud. Tulin nüüd koju, laps saabus minuga jutustama. Asjadest, mis tal hästi on, headest plaanidest ja muidu olukordadest. Küll see oli kena.

***

Meile on saabunud üks tundmatu must kass. Ükspäev oli eestuks lahti, tulen prügikasti juurest, uksest väljub ja kiiresti lahkub must tegelane... ei olnud Mimi. Veel käivad tundmatu kurt valge ja üks vesihallitriibuline. Pajalapi kooserdab Maja ümber ja kräunud tigedalt niiehknii. 

Comments

  1. Palvetan.
    (Kirjeldused kurjast tunduvad väga hirmutavad, eriti kuna jätavad ruumi fantaasiale. Ja fantaasia on mul liigagi hea.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No Sa võid eraviisiliselt küsida, kas fantaasial on alust. Minu jaoks oli see äratundmine ka hirmutav, aga ma juba ammu sain selle plassiks läinud inimesega seoses kirjakoha, et Jumala jaoks pole miski võimatu. Kindlasti ka mitte kurja haardest taas väljapäästmine.

      Delete
  2. Filmide vaatamiseks piisab ka esimesest raamatust, need on selle põhjal tehtud. Mul läheb juba kuues raamat.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Muid mõtteid

Kuna on ju teisipäev

Kolmapäeva hommikupoole