Koolivaheaega alga!

Eelmisel aastal samal ajal - või peaaegu - oli õues pluss kaks ja meie sõitsime reedel kohe pärast tööd ja kooli soojale maale. Lõuna-Poola oli tõeliselt soe, koolivaheaja esimesel laupäeval pakuti 24 kraadi ja pärast, nädala sees Prahas kulgesid lapsed T-särkide väel ringi, sest olevat palav olnud. Praegu on seal yr.no andmetel keskmine Eesti september. Las olla, meie sel aastal sinna ei lähe. 

***

Viimased paar nädalat on mul igapäevaselt olnud peavalu. Ei ole kuigi meeldiv. Meenutab paari aasta tagust vist-viirust, mille järel oli peavalu igapäevaselt kaks kuud. Äkki seekord ei lähe nii kehvasti...

***

Ebamäärast on palju. Linnamaja jaoks on olemas üüriline nr 1 (plaanib sisse kolida pärast vaheaega), kaks üürilise-ühikut oleks veel tarvis. Kodumajas on vaja alustada Noorima toa kaualubatud remondiga. Mis päeval ja mismoodi millised lapsed (milliste sõpradega) mis kell kodus on, on lahtine. Noorima loovtöö on teadmata asjaoludel ikka kaitsmata. Kevadel kummitavad kahed lõpueksamid. 

Oeh. 

***
Eelmisel nädalal viis üks Keskmise koolisõber õunu. Õnn ja rõõm. Muidu on ka tore noormees, tundub mulle. 

Samal päeval sai üsna suurelt koristatud kolmas garaaž (meie garaažimaja on ehitatud kolmele veoautole...) Tekkis natuke prügi ja palju rohkem ruumi. Kastid erinevate tööriistadega on endiselt korrastamata, aga vähemalt on neile nüüd ligipääs. 

***
Anonüümseks jääda soovivad lapsed keelduvad pärast keskmisest soojemat suve (seda pole väga ammu juhtunud, et me juulis ahju kütma ei pea) kodus teksapükse kandmast. Dresse ma ei luba endiselt. Kannavad lühikesi spordipükse, mis on olemuselt dressikanti, aga kaugelt mitte nii jõledad. Ainult et nendega on ikkagi jahe, öelgu mu jääkarupojad mis tahes. Üks juba oli kurguvaluga kodus... Käisin Abakhanis, ostsin portsu pehmet villast riiet, õmblen pidžaamapükste moodi asjad, olgu talvel nendega. 

***
Väljas on järjekordne oktoobripäike. Ilus on. Loodetavasti on kohevarsti ka küllalt soe, et pesu päikese kätte viia... ja vaarikad üle vaadata... ja teha muid õueskäimise-tegevusi, mida mitu päeva pole teha saanud, sest töö ja muud Linnaskäimise-asjad.

***
Leidsin ükspäev pööningult veel portsu harutamist vajavaid kudumeid ja kahtlase olemisega lõngu. Oeh. Vähemalt ei ole karta, et neid meie pööningule iseenesest juurde tuleks... Ja villavaibakeste hulk on siiski mõnevõrra kahanenud. 

Sõber Samaaria poest pakkus ka juba, kas ma ehk autotäit tekstiili ei taha... Kui keegi kaltsuvaipu vähemaks ostaks, siis hakkaks varsti isegi tahtma, aga laatadel käia pole tõesti jaksu, eriti mitte jahedal ajal. Ega siinkandis neid laatasid nii massiliselt ka ei ole. 

***
Ma nüüd lähen pesu riputama ja püüan muidu kodumajanduslikult kasulik olla. Pärasteks on üks PLN, seotud Mehe läheneva sünnipäevaga... aga enne on vaja teha kiiremad asjad. 

Comments

Popular posts from this blog

Muid mõtteid

Kuna on ju teisipäev

Maasikad!