Laupäeval

Öösel kella nelja paiku käisin Mehe jaoks tableti ja vee järel, sest meil oli soovimatu voodikaaslane Migreen. Tal käib see kolme-neljapäevaste hoogudena (kõik uuringud on tehtud, arstid laiutavad käsi, poleks nagu mingit arusaadavat põhjust peale geneetika...). Akna tegin ka lahti, oli harjumatult pime. 

Siis nägin õudusunenägu digiallkirjastamisest ja ärkasin selle peale, et akna kaudu sisenenud Mimi trampis vaimustunult minu otsas. Kell oli pool üksteist.

Kohv. Rukkihelbepuder ja puuvillasalat (pirn, ploom, mirabell, virsik, vaarikas, kuumaasikas, õun, melon, pooled puuviljad kohalikud...). 

Siis nõupidamine migreenist vabanenud abikaasaga. Mehed lähevad Linna remonti tegema, naised ja lapsed jäävad koju hoidiseid valmistama, aiatöid tegema, õhtusööki keetma ja sauna kütma. Tõsi, Keskmine on veel kaks nädalat alaealine, aga nojah... Lähtume näiteks sünniaastast nagu spordis. 

Esimene nõudepesumasina täitmine ja töölepanemine. 

Bioprügi välja. 

Pargis mõned pruunid kärbseseened uppi lüüa - sel aastal on neid eriti ohtralt, fui.

Sügavkülmast õhtusöögiliha välja. 

Mitu päeva tagasi korjatud kukeseente puhastamine ja omas mahlas kupatamine. 

Arutelu Noorimaga, mis sorti majapidamistöid ta teha võiks. 

Seente soojenemise ajal vaatasin Keskmise saadetud videot kellegi influentseri eksperimendist tervisliku toitumisega ja harutasin mõnevõrra koitanud villast tekki, päritolu Linnamaja. 

Seened sõelale, ise kausiga aeda. Mirabellid mahtusid täpselt ära. Vahepeal nuusutasin üht roosi (Noorim soovitas).

Teise kausiga aeda, õhtusöögiks ube... sai rohkem ja on lootust, et tuleb veel. 

Garaaži purgiruumist* kohase suurusega purgid.

Nõudepesumasin tühjaks ja peaaegu uuesti täis. 

Viisteist viljatut minutit seenemarinaadiretsepti otsimisel. Keegi peab ühel päeval kokaraamaturiiuli ära koristama... See keegi olen mina, aga täna see päev ei ole. Urr. 

Lõpuks tuli retsept välja (asub ühes vanas "Kodukirjas", aga see, häbematu, oli libisenud riiuli taha). 

Marinaad. Noorima kasvatatud sibul. Õhtusöögioad potti ja kergelt kupatuma.

Seened koos marinaadiga purki. Noorim keeras kaaned peale. Mina kurnasin ube.

Vestlus Mehega - hakkavad lõpetama. Tähendab, tuleb teha söök ja kook. 

Söök saab olema natuke mehhikopärase kastmega liha ja riis - kastmes sibul, küüslauk, tomat, oad ja tšilli, peale viimase kõik aedviljad kohalikud. Kook... õunakook muidugi, paratamatult. 

Justkui ei olekski midagi teinud...


_________
*mulle meeldib, kui hoidis on kõik sarnastes purkides. Seega on vanas pesuköögis või mis ta oli  - meil on korralik kolhoosigaraaž - riiulitäite kaupa kaste purkidega, hetkel ka peaaegu kõik ilusti sorteeritud. Täna kasutasin väikesi (oletatavasti) marineeritud sibulate purke.


Comments

Popular posts from this blog

Muid mõtteid

Kuna on ju teisipäev

Maasikad!