Puh

Külalistest on kaks korda rõõmu - siis, kui nad tulevad ja siis, kui nad ära lähevad. Umbes nii oligi. Meie saksa sõbrad on toredad, aga septembri esimene pool ei ole meie peres just parim aeg, millal kedagi võõrustada. 

Järjekorras juhtus... 

Maarjalaat oli mõnusam kui nii mõnigi senine Linna laat. Käis mitmeid toredaid, hea vaibamaitsega ja kiire otsustusvõimega kundesid. 

Samal ajal sättisid Keskmine ja Kolm Sõpra kodus sünnipäevapidu. Valmistasid küpsisetordi - oli hea -, panid valmis grillikoha, kütsid sauna, korjasid viinamarju. Õhtul laadaväsinutena jõudes oli tarvis, hm, mingit morssi teha ja salatit maitsestada, ei muud. Pidu oli asjaosalistele meeldinud, liha jäi küll hirmus palju üle (sest mõned jäid ootamatult tulemata ja teised jällegi ei söönud palju, me arvestame igaks juhuks, et kõik noored mehed söövad nagu Keskmine), aga imetore oli vaadata, kuidas need kaheteistkümnenda klassi poisid uste vahel ettevaatlikult kummardavad... Keskmise sõbrad on imetoredad. 

Siis... tulime kirikust ja jätsime eelmise päeva väsimuse tõttu tegemata planeeritud tegevused Linnamajas. Autost välja astudes kuulis Mees, et pump teeb kahtlast häält. Mnjah, oli teine katkiminekuks valinud traditsiooniliselt pühapäeva. Süsteemi lahtivõtmisel olevat ülekuumenemiskärsakas levinud mitme meetri kaugusele... nii et väsimusest oli kasu. Mees käis siis uuesti Linnas ja mõne tunni pärast oli paigas uus pump. Kuna vana pidas vastu 18 kuud, sai mingi garantiikompensatsiooni ka.

Järgmisel päeval tulid sakslased. Väga lõbus oli pesta padutolmuseid Playmobili mänguasju, sest meie viimastest kohtumisest saadik on pere rikastunud viieaastase Franka võrra. Väga hästi sobisid Playmobil, kassid ja Väikese Varese raamatud. Kohe nii hästi, et kui vanemad Frankat teisel õhtul tänahommikusest äraminekust informeerisid, ohkas Franka südamest, et kahju olevat ära minna. Keskmisele ei sobinud, et keset ööd hakkas tema toas suitsuandur üürgama, aga tema muretses niigi, kas "see laps" ikka ilusti magada saab - Keskmise tuba on kohe külalistele eraldatud Kantselei kõrval. Suitsuandur sai vait sunnitud ja keegi liigselt ära ei ehmatanud, ka saksa suitsuandurid aktiveeruvad eimillestki alati keset ööd, sellega ollakse harjunud. 

Lisaks Linna mänguväljakutele, Anna Edasis lõunatamisele ja Raekoja platsil kohvijoomisele ("Ein herrlich entspannter Urlaubstag,*" ohkas pereema) said külalised kogeda ka Eesti maaelu rõõme - elektrikatkestust, ehkki mitte hetkel, kui keegi duši all oli. See viimane oleks vast liiga ekstreemne kogemus olnud...

Ja nüüd... elekter tuli tagasi. Must Mimi nurrub süles. Võtaksin meelsasti nädala lõpuni rahulikult, aga Linnamaja remont, homne lastevanemate koosolek ja reedeõhtune palvegupp... Viimane on enesehoole osa, isegi kui väga ei jaksa, on minemist väärt. 

Ah kas ma tööl ei käigi? Hetkel ei ole puhtfüüsiliselt kusagil käia. Olen hüppevalmis tegelema asjadega, mida tarvis on, kui on tarvis - natuke ikka on ka -, aga ruumi saan kunagi kuu lõpus, seni olen ootel. Kui kohe kindlasti tarvis, lähen ja toimetan selleks määratud ajutises kambris, aga hetkel on tundub vajadus väike olevat. Nagu põhikoolis, septembri esimesed nädalad on rahulikud. 

Mees teatas just, et lõpuks ometi on olemas Linnamajas  uue radiaatori paigaldamise aeg. Halleluuja.

__________

*imeliselt rahulik puhkusepäev

Comments

Popular posts from this blog

Muid mõtteid

Kuna on ju teisipäev

Maasikad!